Jemy po to aby żyć, a nie żyjemy po to, aby jeść.
Co jeść aby się mniej pocić? Jak poradzić sobie z nadmierną potliwością i po co nam w ogóle gruczoły potowe?…
Żeby nie wiem co, MAKOWIEC musi być! I to najlepiej z jak największą ilością bakalii i maku i orzechów i…
Aromat cynamonu, to jeden z tych zapachów, które nierozerwalnie kojarzą się ze zbliżającą się zimą a co za tym idzie,…
Konserwanty, barwniki, emulgatory, przeciwutleniacze, słodziki i wzmacniacze smaku, itp. czyli substancje dodatkowe, które można znaleźć w żywności. Producenci żywności zasypują…
Pierwotnie uznawana za towar cenniejszy niż złoto. Obecnie nazywana białą śmiercią i oskarżana o nadciśnienie. Bardzo trudno odzwyczaić się od…
Dietetyk
Jestem absolwentką dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Mam ogromną chęć przekazywania i dzielenia się zdobytą wiedzą. W kręgu moich zainteresowań na pierwszy plan wysuwa się żywienie kobiet ciężarnych, karmiących oraz niemowląt i dzieci. W ramach wolontariatu miałam również przyjemność współpracować z fundacją Szkoła na Widelcu podczas zorganizowanego przez nich eventu. Odbywałam także praktyki w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie na oddziale psychiatrii, pracując z pacjentkami chorymi na anorexia nervosa. Prywatnie moją pasją jest cukiernictwo. Od dwóch lat prowadzę na facebooku funpage Manufaktura Smaku, na którym publikuję zdjęcia słodkości i dzielę się przepisami.